С премиера на „ Хъшове“ великотърновският театър отбелязва 120 години от рождението на Константин Кисимов
С премиера на „ Хъшове“ великотърновският театър отбелязва 120 годишнината от рождението на своя патрон Константин Кисимов. Пиесата на Иван Вазов е избрана целенасочено, тъй като е била сред най-играните от легендарния български актьор, в която той се превъплъщава в ролята на Странджата. Премиерният спектакъл ще бъде другата седмица на 19-ти април.
Режисьор на „Хъшове“ е Бойко Илиев. Казва, че от великотърновският театър сами са поискали да включат в репертоара си тази пиеса, което според него е и проява на смелост предвид времето, в което живеем. „Хъшове“ ни напомня за миналото, корените и мисията ни.
В ролята на Странджата влиза великотърновският актьор Иван Митев. Роля натоварена с много емоция и отговорност, тъй като тя е била сред най – любимите на патрона на театъра Константин Кисимов
Освен 120 години от рождението на патрона си Константин Кисимов, театърът ще отбележи през 2017 -та и 65 години от създаването на професионален театър и 45 от музикално-драматичен театър в старата столица.


Йовка Драганова
13 Април 2017 | 19:17
Тагове: МДТ "Константин Кисимов", премиера, постановка, "Хъшове", годишнина

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook