КНСБ – ако високата цена на газа породи инфлация започваме преговори за повишение на ззаплатите
Ако увеличената цена на газа предизвика инфлация от КНСБ – ще започнат преговори за повишение на заплатите, това каза днес във Велико Търново – президентът на синдиката Пламен Димитров. Според него решението на енергийният регулатор за шоковото поскъпване на синьото гориво не е нито целесъобразно, нито разумно. Нормалното поведение било комисията да излиза пред обществото и обяснява причината за увеличението, а не да го задържа.
КНСБ ще наблюдава цените в следващите няколко месеца и ако инфлацията надхвърли пет процента, от синдиката ще поискат компенсация върху заплатите
От КНСБ искат парламента да бъде свикан колкото се може по-бързо, защото настъпилото политическо безвремие може да започне да влияе сериозно на икономиката в страната. Първото нещо, което КНСБ очаква от новото правителство е то да обсъди със социалните партньори управленската си програма
Димитров посочи разликата в заплащането на германец и българин заети в един и същ бранш. Първият взема 35 евро на час, нашенецът малко повече от три евро.
По думите на Димитров обещанията на партиите от предизборните кампании за увеличение на заплатите са реални, защото ситуацията на пазара и дефицита на кадри налага това.


Йовка Драганова
4 Април 2017 | 17:41
Тагове: КНСБ, заплати, увеличение, цена, газ

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook