Можем ли да спасим любовта?
Всеки втори брак у нас завършва с развод. Все още българите подхождат с недоверие към брачните консултации. Кои са най-често срещаните причини за раздяла и ефективна ли е терапията на любовта, вижте.
Напрежението от битовизма често рефлектира върху отношенията с половинката.
Любовта минава през различни етапи на уязвимост, а всеки втори брак у нас завършва с развод. Масово заключваме семейните си несгоди между четири стени и това не само не решава неразбирателствата, а усложнява проблема.
Средно на всеки 1000 бракувани мъже и жени на възраст до 29 години се падат по 22 дами и 25 господа, които подават молба за развод. А средната продължителност на брака им е около 5 години. Основни причини за неразбирателството се оказват политиката, порно филмите и безпаричието.
Рядко си позволяваме да се доверим на специалисти за личните си взаимоотношения, много от проблемите могат да бъдат решени с помощ на терапевт, казват специалистите.Недоверието на българите към тях обаче е факт.
В много от случаите любовта може да бъде спасена от капана на ежедневието, стига обаче да го поискаме и да се борим за нея, казват специалистите.


Александра Димова
31 Март 2017 | 18:26
Тагове: развод, семейства, причини, любов

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook