С кампания „ДАРИ КНИГА“ читалище Надежда 1869 разнообразява фонда си
Библиотеката в Читалище Надежда във Велико Търново разчита на дарители, за да разшири фонда си. От 1869 година насам там са събрани повече от 46 хиляди книги. И тази година всеки, който иска може да дари книга на библиотеката. Кампанията е целогодишна и е насочена към всички, издателства, писатели и читатели.
Най – старата книга в библиотеката на читалище Надежда е издадена през 1588 година. За съжаление архивите не пазят името на дарителя.
Архивите обаче пазят данни за друго – традицията да се даряват книги на библиотеката в читалището при всеки случай бил той весел или тъжен. Тази година по повод 22 март от библиотеката призоваха всички, които имат и искат, да дарят книга. Кампанията няма краен срок.
От библиотеката не само набират книги, но и активно търсят читатели. От следващата седмица там стартира седмица на детската книга
Все още не е късно, децата да се включат и в конкурса за проза и поезия „Детство мое“ организиран от библиотеката в читалище Надежда. Творбите на младите таланти ще се приемат до 10 май. А най-добрите ще бъдат наградени на първи юни.


Йовка Драганова
27 Март 2017 | 18:37
Тагове: Велико Търново, читалище Надежда 1869, книги, обновяване, фонд

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook