Около 70 участници ще се включат " /> Историци от цяла България ще посетят мартенските четения във ВТУ - Евроком Царевец | Новини


Историци от цяла България ще посетят мартенските четения във ВТУ
„Мартенски студентски четения" ще се проведат на 24 и 25 март в Ректората на Великотърновския университет. Тази година форумът, който всяка година събира участници от различни български университети, ще се проведе за седми път.
Около 70 участници ще се включат в седмото издание на „Мартенски студентски четения“ в търновския университет. Инициативата е на студенти от Историческия факултет, които с годините жънат все по-голям успех в начинанието.
Светослав Георгиев учи история във ВТУ, четвърти курс е и за трети път ще вземе участие в студентския форум. Той ще представи доклад с различна гледна точка за цар Борис и християнството.
За Симеон Тодоров пък това ще е първо участие в мартенските четения.
„Много ценен опит“ - така представят участието си в научното четене студентите, казват, че има много неща в българската история, които тепърва предстои да бъдат изследвани и изучени.
Преподавателят им – гл.ас. Хрисимов споделя, че е щастлив да обучава изключително умни млади и амбициозни хора.
На форума ще представят и Международната асоциация на студентите историци - „Иша“, която дава много възможности на младите историци. Ден преди началото, гости – лектори, преподаватели от висши училища в страната ще изнесат исторически беседи.


Александра Димова
20 Март 2017 | 19:35
Тагове: историци, четене, участие, форум

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook