Ученици от 4 държави пристигнаха във Велико Търново като гости на ЦДГ „Слънце“
ЦДГ „Слънце“ е единственият български представител в проекта “Еразъм +” на тема „Думите ни обединяват“. Деца от четири страни партньори пристигнаха днес в града. През следващата седмица предстоят редица от събития, организирани от ЦДГ „Слънце“ за гостите.
Румъния е координатор на проекта, а партньори са Гърция, Латвия, Литва и България.
Основната цел е чрез чуждо езиковото обучение на децата по английски език, по време на проекта, децата да обменят знания за различните държави, културите, обичаите и историята им. Домакин през тази седмица ще бъде ЦДГ „Слънце“, които за втора година са участник в проекта.
Всяка една партньорска страна ще изпълни свои знакови песен и стихотворения, България ще представи „Аз съм българче“, като произведението ще бъдат на български и на английски и „Хубава си моя горо“, към която ще има приложени английски субтитри.
До края на седмицата всеки ден ще има различни дейности с учениците и децата от детската градина. През следващите дни учениците ще правят заедно карта и тестове за Европа и ще представят песните и стихотворенията, които са подготвили по проекта.


Александра Димова
13 Март 2017 | 18:30
Тагове: детска градина, деца, проект, държави, участници

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook