Лекарите съветват да не подценяваме пролетната умора
Със затоплянето на времето и смяната на сезоните все повече хора се оплакват от пролетна умора. Лекарите обаче съветват да не си поставяме диагнозата сами, тъй като може да подценим симптомите, а те да се окажат индикация за сериозно заболяване.
Пролетната умора се характеризира с чувството за понижена енергия, замаяност и умора в края на зимата и началото на пролетта. Засяга предимно млади хора, но може да се наблюдава при всички възрасти.
Мнозина не смятат пролетната умора за заболяване и поради тази причина при поява на някои от нейните симптоми не търсят лекарска помощ. Доктор Валентин Богословов предупреждава, че това може да се окаже опасно.
Специалистите съветват още въпреки умората да се повиши физическата активност и то предимно активността на открито, защото естествената светлина спомага за възстановяване на поизчерпаните през зимата депа на витамин Д, да се приемат по 1.5 – 2 литра вода на ден, както и да се правят контрастни душове.
Доктор Богословов казва още, че при правилно и пълноценно хранене, не е необходимо да се приемат допълнителни витамини и добавки.


Катя Мерджанова
8 Март 2017 | 18:39
Тагове: пролетна умора, сезони, смяна, причини

« Назад




live


Евроком Царевец

Търсене








Изпрати репортаж







Настройване на цифров приемник


Тайната къща



Предавания



Станете наш почитател във Facebook