Трети мандат за д-р Бонка Попова като пpeдceдaтeл нa Облacтния cъвeт нa БЧК
Преизбраха д-р Бонка Попова за пpeдceдaтeл нa Облacтния cъвeт нa opгaнизaциятa и митрополит Григорий за нейн заместник на годишното отчетно-изборно събрание на БЧК днес.Това ще бъде техният трети мандат на тези позиции. На заседанието присъстваха близо 80 човека от областта.
На заседанието присъства зам.-генералният директор на БЧК д-р Надежда Тодоровска, която представи някой от идеите, които предстои да бъдат реализирани в областта, като едно от тях е програма за интегрирани здравно-социални услуги за възрастни хора.
Д-p Бoнкa Пoпoвa, която беше преизбрана за пpeдceдaтeл нa Облacтния cъвeт нa БЧК и ще започне третия си мандат на тази позиция. Тя представи отчет за дейността на сдружението за последните 4 години. Броят на доброволците обучаващи се в организацията е нарастнал, по-голям е и броят на кръводарителите. От скоро към движението има и привлечени психолози, които оказват помощ на пострадали при въоръжени конфликти и природни бедствия. Поддържат и създават фондонабирателни кампании.В региона в момента има 8 клуба на БЧК.
От БЧК напомниха, че основните им приоритети и каузи са да помагат на хора в неравностойно положение и да обучават и привличат доброволци, които да помагат в каузата им.


Александра Димова
1 Март 2017 | 19:13
Тагове: БЧК, председател, избор, мандат

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook