Великотърновски ученик с почетно отличие от Европейската комисия
Единадесетокласник от Старопрестолната гимназия по икономика във Велико Търново с почетно отличие за превод от Европейската комисия. В състезанието участват ученици от целия Европейски съюз. Според регламента на конкурса право на участие имат представители на всички страни–членки на ЕС, като броят на участващите училища е равен на броя на евродепутатите от всяка страна.
Димитър Топков е ученик от единадесети клас в специалност „Оперативно счетоводство. За да получи отличието за добро представяне той трябва да преведе текст от английски на български. Конкурира се с връстници от целия Европейски съюз.
17-годишният младеж започва подготовката си по английски език още от детската градина. Подготвя се усилено както у дома, така и в училище. Освен в учебните часове Димитър усъвършенства ансглийския си и докато е е Португалия по обменна програма.
Единадесетокланикът има много успехи и в сферата на икономиката, което вече му е осигурило и място в УНСС. Димитър не е още сигурен къде ще продължи образованието си, след като завърши гимназия, но е убеден, че иска в бъдеще да се занимава с превод и икономика.


Симона Димитрова
24 Февруари 2017 | 17:00
Тагове: ученик, преводач, отличие

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook