90-годишен мъж е най-възрастният читател в Библиотеката на Горна Оряховица
Все повече хора разчитат на дигитални източници за информация и четене на литература. Въпреки това обаче читалните на библиотеките не са празни. Пример за това е Общинската библиотека в Горна Оряховица, която има читатели от 4 до 90-годишна възраст.
Любовта на Спас Спасов към книгите се заражда още в детските му години, когато баща му му е чел. След това четенето се превръща във важна част от живота му.
90-годишният мъж разказва, че в предприятието, в което е работил, е отговарял за специализираната литературата за работещите, грижел се е да има нови книги и всичко това заради магията на словото. Любимите автори на Спас Спасов са българските класици, а всеки прочит на техните разкази го кара да се развълнува.
Горнооряховската библиотека се гордее със своите традиции и читатели, споделя Светлана Гъркова.
Обновяването и попълването на фонда е един от основните проблеми пред библиотеките в страната, заради ограничения бюджет, включително и за културната институция в железничарския град. Тя е единствената в Северна Бългаия, която е запазила така наречената библиотечна система. Част от нея са и читалищните библиотеки на територията на община Горна Оряховица.


Катя Мерджанова
23 Февруари 2017 | 17:22
Тагове: библиотека, Горна Оряховица, читател

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook