Все по-голяма популярност набира проектът „Тинузавър“, дело на великотърновски програмисти
Проектът Тинузавър, разработен от великотърновски IT специалисти, набира все по-голяма популярност. Целта му е да бъде полезен на водещите обучения, на желаещите да се обучават или тези, които просто искат да развият умения в сферата на електрониката, роботиката и програмирането.
За работата с Тинузавъра няма значение дали сте третокласник, студент или по-възрастен човек. Проектът представлява съвкупност от няколко компонента, като първият това са платки и китове, които човек трябва сам да сглоби.
Невен Боянов е един от създателите на Тинузавър. От края на 2013 година работи върху платформата и през миналата година успява да я прокара официално в образователната система. Убеден е, че теоретичните знания трябва да вървят ръка за ръка с практическите занимания.
Комплектите се произвеждат и продават онлайн повече от две години в над 20 страни по света, които се ползват за обучения, занимания в свободното време или за малки проекти. Цената на един Тинузавър е от 5-6 лева до около 30, а финансирането на проекта от спонсори дава възможност на обучаващите се у нас да го получат безплатно.


Катя Мерджанова
20 Февруари 2017 | 16:58
Тагове: Тинузавър, програмисти, платформа

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook