Трудно се намират кадри, които да работят в сферата на специалното образование
Трудно се намират кадри, които да работят в сферата на специалното образование. Това заяви в интервю за „Евроком Царевец“ председателят на Националната асоциация на ресурсните учители в България Благовеста Борчева.
Над 1400 са ресурсните учители и специалисти у нас, които работят по обучението и приобщаването на над 16 хиляди деца със специални образователни потребности в училище. От гилдията споделят, че се сблъскват с множество проблеми, като един от съществените е свързан с кадрите.
Ресурсни учители, логопеди и психолози от цялата страна, които работят в регионалните центрове за подкрепа на процеса на приобщаващо образование се събраха за трета поред тематична школа в Арбанаси. Според новия закона за предучилищното и училищно образование тези центрове могат да приемат или отхвърлят оценките, които екипите в училищата или детските градини определят.
Тазгодишното издание на Школа за училищно приобщаване продължава до 27 януари и включва теми като сексуалното и социално възпитание на деца и ученици с множество увреждания, новостите по ограмотяване на деца с увредено зрени и несъзнателното учене.


Катя Мерджанова
25 Януари 2017 | 20:39
Тагове: образование, учители, ресурси

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook