Нужен е фонд за подпомагане на млади медици, за да оцелеят общинските болници
Остър недостиг на специалисти в общинските болници. В здравното заведение в Горна Оряховица от 63-а лекари, 15 са на възраст над 65 години, а в предпенсионна възраст други 8. Според ръководството на болницата е необходимо да се създаде фонд за финансово подпомагане на младите медици.
В болницата приемат не само пациенти от Горна Оряховица, но и от близките общини, в които нямат лечебно заведение като Стражица и Златарица. Близо 70 хиляди души обаче след време може да останат без медицинска помощ. Липса на новопостъпващи специалисти има в областта на кардиологията, хирургията, както и всички останали.
Необходимо е да се създаде фонд за финансово подпомагане на млади лекари и сестри, смята доктор Иванов. Ако една община иска да запази своята общинска болница, тя трябва да инвестира в младите кадри, допълва управителят на горнооряховската болница.
Горнооряховската община има намерение да събира средства в помощ на младите лекари и сестри чрез вендинг машина за продажба на медикаменти без рецепта. Тя ще бъде разположена до някоя от аптеките в града.


Катя Мерджанова
5 Януари 2017 | 18:37
Тагове: болница, Горна Оряховица, специалисти, недостиг

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook