С 10% скачат такса смет и данъкът за всички автомобили в Горна Оряховица
Такса смет в община Горна Оряховица ще бъде вдигната с минимум 10 % заради повишението в минималната работна заплата и извозването на отпадъците в депото в Шереметя от 2017-та година. Друг налог, който ще скочи е данъкът върху всички автомобили. Шофьорите вече ще плащат с 10 % повече.
Такса смет скача с точно 10 % за град Горна Оряховица и град Долна Оряховица. Процентът е по-висок за някои от малките населени места от общината, защото са на по-далечно разстояние до депото и данъчните оценки в тях са много по-ниски. Увеличението се налага по няколко причини.
Другият налог, който скача през 2017-та година в Горна Оряховица е данъкът за всички автомобили. Той също ще бъде вдигнат с 10 %. Според общинарите, причините са, че данъкът върху МПС-тата в общината е бил сред най-ниските в стараната и са нужни повече ресурси за инвестиционната програма на града за 2017-та.
С пpoмянaтa нa дaнъчнитe cтaвки cтpeмeжът e дa ce пoвишaт пpихoдитe, зa дa ce ocигypят нeoбхoдимитe cpeдcтвa зa ремонт на инфраструктурата, обясняват от Общината Горна Оряховица.


Владислава Георгиева
29 Декември 2016 | 18:12
Тагове: такса смет, автомобили, Горна Оряховица

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook