Фенове на ПФК “Левски“ с кампания в помощ на възрастни хора
20 Коледни пакета, с продукти от първа необходимост, зарадваха възрастни хора и социално слаби семейства, от селата – Леденик, Шемшево и Буковец, които нямат възможност да посрещнат предстоящите празници. Благотворителната кампания се организира от великотърновските феновете на ПФК “Левски“, София. Сините боляри стартират благотворителната кампания в началото на декември под надслов “Синята Коледа“.
Баба Марийка, от село Шемшево, е един от пенсионерите, които получават Коледен пакет .
84 – годишната жена признава, че се нуждае от продуктите, които намира в торбите. Благородната мисия на младите успява да зарадва възрастната жена в навечерието на празниците.
Инициативата на Сините боляри започва в началото на декември и за по – малко от месец успяват да съберат около 800 лв, които използват за закупуване на хранителните продукти.
Благотворителната кампания стартира от феновете на „Левски“ във Велико Търново, но се отзовават хора, от синята общност, от територията на цялата страна.
Инициативата се провежда за първа година, но организаторите на “Синята Коледа“ се надяват тя да се превърне в традиционна.


Симона Димитрова
20 Декември 2016 | 16:21
Тагове: дарения, фенове, ПФК “Левски“, кампания

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook