„Бих дал 51 % за реалистите и 49 % за наивистите, че кабинет РБ1 ще бъде съставен“, каза нар. представител от РБ Иван Иванов
„Ако кабинет РБ1 бъде съставен, то той ще бъде „лифтиран“ вариант на кабинета „Борисов 2“, заяви народният представител от Реформаторският блок Иван Иванов. След дискусиите между ГЕРБ и Реформаторския блок в Народното събрание днес, Цветан Цветанов съобщи, че бъдещият мин.-председател на този кабинет ще бъде от редиците на реформаторите.
Представители на ГЕРБ и Реформаторския блок преговарят за реализацията на управленския мандат, предоставен на Реформаторите от президента Росен Плевнелиев. След срещата Цветан Цветанов съобщи, че се обсъждат приоритети програма на бъдещ кабинет, а името на мин.-председателят ще бъде от Реформаторския блок.
Категорична декларация на ДСБ посочи, че няма да подкрепи ново правителство в рамките на този парламент. Според политическата група каквото и да се случи по отношение на бъдещо правителство – то ще бъде трик спрямо избирателите.
Едноседмичният срок за съставяне на кабинет изтича във вторник. Според конституцията при връщане на третия мандат президентът Росен Плевнелиев ще назначи служебен кабинет, а наследникът му Румен Радев следва да разпусне Народното събрание и да насрочи парламентарни избори след встъпването си в длъжност в края на януари.


Владислава Георгиева
19 Декември 2016 | 15:25
Тагове: дискусии, кабинет, съставяне, мандат

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook