Да бъдеш “Звезда на седмицата“ в училище мотивира ученици да правят добрини
Всяка седмица, ученик от Лясковското училище „Максим Райкович“ се превръща в звезда. Инициативата има за цел да мотивира децата да правят добри дела, за които после да разказват пред своите съученици. А другите деца от класа изработват плакат с пожелания и рисунки, които остават за спомен.
Идеята „Звезда на седмицата“ хрумва на Стефка Обрешкова , която преподава на деца от първи до 4-ти клас. Госпожа Обрешкова решава, че това е интересен начин децата едновременно да се научат да бъдат по- добри и да запазят спомен един за друг през годините.
Димитрина и Симона са сред първите ученици, които стават звезди на седмицата. Сега те са в 10-ти клас, но още си спомнят добрините , които правят по време на инициативата.
Сейф сега е в 6-ти клас. Преди две години е бил „Звезда на седмицата“. Плакатът, който неговите съученици изготвят за него, през този период, той винаги ще пази.
Инициатива дори достига и до Великобритания. Проф. Дейвид Фрост, преподавател в университета в Кеймбридж, при посещение в България харесва идеята. Сдобил се е с един от плакатите, изработен от децата и го държи в кабинета си.


Симона Димитрова
16 Декември 2016 | 17:32
Тагове: “Звезда на седмицата“, училище, Лясковец, ученици

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook