Нужда от доброволни кръводарители
Ръководството на областната болница „Д-р Ст. Черкезов” и Отделението по трансфузионна хематология отправят призив към хората, които могат да помогнат, дарявайки кръв. Нуждаещи се от кръв има сред пострадалите от експлозията в Хитрино, както и много други пациенти в област Велико Търново с тежки заболявания или с животоспасяващи оперативни интервенции.
Отделението по трансфузионна хематология е единствено на територията на Великотърновска област осигурява безценната течна тъкан и производните й съставки за нуждите на пациентите. 22-годишният Стефан Желязков от Козлодуй дарява кръв за първи път. Преди няколко години имал желание, но заради наднорменото си тогава тегло е бил с високо кръвно налягане.
Студентът е убеден, че дарявайки кръв, прави добро.
Наличието на почивни и празнични дни обаче винаги е допълнителен рисков фактор за намаляване на наличностите на кръв и кръвни продукти. Хората, които желаят дарят кръв, могат да го направят от 12 до 16 декември и от 19 до 23 декември 2016 г., от 8:00 до 13:00 ч., на място в стационара. Минималният срок между две кръводарявания е поне 60 дни.


Катя Мерджанова
12 Декември 2016 | 18:41
Тагове: кръводаряване, донори, болница, кампания

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook