С изложба – базар отбелязват във Велико Търново Международния ден на хората с увреждания
Международният ден на хората с увреждания бе отбелязан във Велико Търново с благотворителна изложба базар. За шеста поредна година, представителите на местната организация в старата столица ръчно изработват изделията. Над 400 са членовете на Съюза на инвалидите във Велико Търново.
22-ма души от арт – ателието по приложни изкуства към Съюза на инвалидите във Велико Търново саморъчно са изработили изделията за базара. Там могат да се видят сувенири, коледна украса, художествени творби и оригинални ръкоделия.
Хората с увреждания, отбелязват своя празник от 1992 година насам. Обикновено те използват този ден , за да излязат на протести, да заявят своите искания и да се борят за повече привилегии.
Величка Накова е претърпяла две операции на тазобедрената става и вече 25 години се придвижва с бастун. Споделя, че хората с увреждания се сблъскват всекидневно с трудности.
Събраните средства от изложбата – базар ще бъдат вложени в закупуването на материали, с които работят в арт-ателието по приложни изкуства към местната организация на Съюза на инвалидите.


Симона Димитрова
2 Декември 2016 | 18:17
Тагове: инвалиди, базар, ателие, предмети

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook