Програмиране от трети клас в училище
Компютърно програмиране от трети клас в училище. Това предвиждат новите учебни програми, които МОН качи за обществено обсъждане вчера. Съществени промени са предвидени също в седми и девети клас. Срокът за обществен диалог по проектите е до края на януари 2017-а, а след това предстои работа по изготвяне на учебниците по новите програми.
Новият предмет "Компютърно моделиране" в трети клас ще се появи в училище от 2018 г. Липсата на такъв предмет в училище сега принуждава десетки родители да разчитат на частни уроци по програмиране.
Предметът Трудово възпитание или Домашен бит и техника ще бъде премахнат от учебната програма. На негово място вече децата ще учат „Технологии и предприемачество“, което според експертите в МОН освен да дава на децата практични умения за боравене с материали и уреди, ще включва много повече нови знания като определяне на ресурси, правене на бюджет и организиране на събития.
Промени ще има не само за третокласниците, но и за седмокласниците, които ще учат в часовете как да боравят с таблет, как да се хранят здравословно и какви права и задължения им дава Конституцията. Нова ще е и учебната програма за девети клас. Учениците там ще трябва да знаят как се пише Автобиография, как се подготвя публична реч и как да съставят план за свой бизнес.


Владислава Георгиева
2 Декември 2016 | 18:15
Тагове: учебни програми, промени, програмиране, ученици

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook