Млад хореограф обучава 180 великотърновци в изкуството на народните танци
Млад хореограф от Велико Търново обучава в изкуството на народните танци 180 души. Води 4 групи – от абсолютно начинаеши до напреднали, освен това работи с танцовия състав при читалище „Надежда“. Райчо Димитров обаче казва, че все по-малко родители водят децата си в залите.
Любовта му към фолклора се заражда в детски години, танцува в ансамбъл „Българче“, завършва училището в Котел, следва в Музикалната академия в Пловдив. Преди няколко години започва да ръководи състави и казва, че да се работи с толкова много хора не е никак лесно.
Райчо признава, че за съжаление децата, които стъпват в залите за да танцуват българските народни танци, намаляват. Отговорността според него е на всички, които забравят какво богатство е фолклорът.
Повечето от тези, които се записват на танци, искат на научат хората, които се танцуват масово по заведенията, разкрива младият хореограф. А като човек, който обича фолклора и е свързван с него, практикуването на народните танци като фолклорен фитнес, го обижда.
Танцът за Райчо е начин на живот. Казва, че работи това, което харесва и желае. Любимите му хора са македонските.
Надява се мисията му да запалва малки и големи и да им показва красотата и многообразието на народните танци и занапред да бъде успешна.


Катя Мерджанова
25 Ноември 2016 | 18:33
Тагове: хореограф, народни танци, курсове, обучение

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook