Фризьор по призвание
Фризьор от Горна Оряховица, живял 8 години в Република Южна Африка, пренася последните модни тенденции в железничарския град. Освен това Веселин Богданов е решил да води и безплатни курсове на учениците от великотърновската Професионална гимназия по моден дизайн.
След казармата Веселин започнал да помага на майка си, която също е фризьор, сякаш на шега започнало и увлечението му по работата. И така вече 25 години. През 1996 година, разказва, че когато всички искали да избягат от България, не успял да замине в САЩ или Канада, но благодарение на покана на негов приятел се озовал в Южна Африка.
Казва, че наученото зад граница е полезно и работещо като бизнес модел. Пренесъл го и в работата си у нас. Признава, че трудът на коафьорите е много по-ценен и добре заплатен в чужбина. Веселин решил да се върне в България с надеждата за перспективно бъдеще и въпреки, че днес не го вижда като такова, предпочита да остане в Горна Оряховица, за да се бори. Обича работата и удовлетворението, което му носи.
Така го описва съпругата му. С нея се запознават в РЮА, имат 3 деца. Фризьорът споделя, че за него да работи с млади хора е удоволствие и би се чувствал щастлив, ако успее да им покаже, че фризьорството не е само занаят, но и част от световния моден бизнес. Веселин ще ежемесечни безплатни курсове на учениците в Професионалната гимназия по моден дизайн във Велико Търново.
Коафьорът вярва още, че независимо дали в Африка, в София или Горна Оряховица, хората навсякъде трябва да имат възможност да се докоснат до модните тенденции и да се чувстват красиви.


Катя Мерджанова
11 Ноември 2016 | 19:18
Тагове: фризьор, Горна Оряховица, професия

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook