Бездомници, настанили се в старо бомоубежище притесняват жители на старата столица
Неподдържано старо бомбоубежище притеснява жители на оживен квартал във Велико Търново. Зрители на „Евроком Царевец“ сигнализираха, че в руините на остарялото съоръжение са се самонастанили бездомници, които плашат гражданите в късните часове от денонощието.
От години руините на улица „Христо Ботев“, след обръщалото, където свършва улица „Седми Юли“ са повод за въпросителни погледи и съмнение от гражданите и гостите на града. Сигналът на наши зрители е по повод клошари, които от скоро обитават постройката и притесняват жителите в района.
Обитатели на улица „Седми Юли“ споделят, че според тях постройката представлява бомбоубежище, предназначено за скривалище на гражданите на старата столица при евентуална военна въздушна опасност. За момента обаче, вместо да защитава от опасности, съоръжението само създава такива, твърдят гражданите. До края на деня от администрацията на община Велико Търново не дадоха информация дали постройката представлява такъв вид скривалище, общинска собственост ли е и кой отговаря за поддръжката му.


Владислава Георгиева
8 Ноември 2016 | 18:33
Тагове: дупка, бомбоубежище, бездомници, боклуци

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook