Местни референдуми биха били по-полезни от националните, според политолози
Местите референдуми могат да бъдат по-полезни ако искаме да постигнем по-устойчива промяна, каза младият предприемач и политолог Владимир Василев. Според него младите хора започват все повече да се интересуват от политическата обстановка в страната и да опитват да играят роля при вземането на важните държавнически решения.
Владимир Василев, родом от Велико Търново, е политолог по образование и предприемач по призвание и работа. Той е един от основателите на образователен проект, чиято основната идея е да създава кратки инфографики за визуализация на сложни политически теми. Днес, Владимир, е в старата столица, за да упражни гражданското си право си на глас.
Основаната целева група на образователния проект за визуализация на сложни теми от политиката са младите хора, за да могат да бъдат трансформирани те от пасивни – в активни граждани.
Двете си бюлетини, Владимир пусна в урните в своята първа класна стая в избирателната секция във великотърновското ОУ „Бачо Киро“, където е учил до седми клас.


Владислава Георгиева
6 Ноември 2016 | 19:16
Тагове: политолог, инфографики, избори, политика

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook