От Света Гора до Филаделфия
От Света гора до Филаделфия и Ню Йорк е пътят, който премина книгата на българския поет Николай Милчев. Преди броени дни той се прибра от своето турне зад Океана, където представи последната си стихосбирка „Прелест и светогорски стихотворения“.
Пред студенти и преподаватели Николай Милчев представи последната си стихосбирка. По време на кратък престой в Света гора поетът успява да се срещне със света на духовността и да избяга от модерната цивилизация.
Стихосбирката, както и турнето в Америка са спонсорирани от българско семейство, което живее там от дълги години. Литературната инициатива събира нашенци във Филаделфия , Вашингтон и НЮ Йорк. Николай Милчев остава с много добри впечатления от усилията на българската общност зад Океана да съхрани езика и културата си.
Освен поет Николай Милчев е и учител по Български език и литература. До няколко години или няма да има кой да преподава в училищата или ако има няма да бъде на необходимото ниво, споделя още Милчев.
Николай Милчев е завършил образованието си във Великотърновския университет и с радост се връща тук, когато му се отдаде възможност.


Симона Димитрова
3 Ноември 2016 | 18:37
Тагове: поет, стихосбирка, представяне, студенти

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook