Катастрофите през зимата зачестяват
Въпреки, че шофьорите карат по-внимателно през зимните месеци, поради хлъзгавите пътища и валежите катастрофите зачестяват. От областната дирекция на БЧК във Велико Търново съветват при инцидент незабавно да се набира националният телефон за спешна помощ – 112, а на пострадалите да се окаже първа помощ.
Димитър Русев съветва разговорите с телефон 112 да бъдат кратки, и да се обяснява спокойно колко са пострадалите, какви травми са получили и мястото на ПТП-е. Разговорът не трябва да се прекъсва преди операторът да изчерпи всички въпроси.
На изгубилите съзнание трябва да се направи изкуствено дишане. Поставянето на пострадали на земята в зимни условия трябва да се избягва, препоръчително е те да се поставят на изолирана подложка, да бъдат завити и предпазени от допълнително измръзване.
От БЧК напомнят аптечките в колите да се проверят и да бъдат поддържани в добро състояние. Според наредба на Министерството на здравеопазването – в една аптечка трябва да има 15 артикула, като вече са забранени течните препарати, които имат срок на годност.


Владислава Георгиева
1 Ноември 2016 | 17:46
Тагове: БЧК, катастрофи, статистика, първа помощ

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook