20 загинали и 224 ранени по пътищата на област Велико Търново за девет месеца
От 1 януари до 30 септември 2016 година по пътищата на област Велико Търново са регистрирани 161 тежки ПТП, при които са загинали 20 човека, а 224 са ранени. От началото на ноември започва акция „Зима“ за изправност на велосипедисти и водачи на МПС и средства с животинска тяга.
В сайта на ОД на МВР Велико Търново ще бъдат качени препоръки за водачите за безопасно движение по пътищата при зимни условия.
Традиционната акция „Зима“ тази година ще се проведе в три части. От 1. до 10 ноември – особено внимание ще се обръща на велосипеди и транспортни средства с животинска тяга. От 11 до 20 ноември кампанията ще е насочена към пешеходците и поведението на водачите спрямо пешеходците. Трети етап – от 21 до 30 ноември проверките ще са на моторните преводни средства и тяхната зимна готовност.
През трите части на операцията служители на Пътна полиция ще извършат преглед на съществуващата вертикална организация на движението и маркировката, а при необходимост ще бъдат изпратени и сигнални писма за състоянието на пътната мрежа до стопанисващите я.


Владислава Георгиева
31 Октомври 2016 | 18:45
Тагове: ПТП, статистика, водачи, моторни превозни средства, пешеходци

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook