130 ученици и студенти мерят сили в състезание по компютърна математика.
Около 130 ученици и студенти ще мерят сили по компютърна математика. Великотърновският университет е домакин на V- тата национална олимпиада по компютърна математика. А за първи път ще се проведе и национално състезание за ученици.
От 5 човека е сформиран отборът на Великотърновския университет, с които ще се представи на Националната олимпиада. Българските ученици и студенти продължават да бъдат едни сред най – добрите математици в света. А високите заплати, които се предлагат в тази сфера са стимул за младите да продължават да се развиват.
Петър е 4 – ти курс студент по компютърни науки . Може да се похвали с бронзов медал от миналгодишната олимпиада. А 23- годишната Боряна е взела участие във всичките предходни олимпиади. И двамата студенти ще мерят сили с конкурентите си, решавайки 30 задачи на компютър, в продължение на 4 часа.
10 ученици от Природоматематическата гимназия във Велико Търново ще вземат участие в състезанието. Андрей Върбанов е в11 клас, а вече се е включил в повече от 200 национални и международни форуми по математика и информатика.
Участниците се надяват да се класират сред първите в надпреварата.


Симона Димитрова
28 Октомври 2016 | 18:18
Тагове: компютърна матеамтика, олимпиада, студенти, ученици

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook