Разкриха извършителите на въоръжения грабеж в Г. Оряховица
Криминалисти разкриха извършителите на въоръжен грабеж от 14 октомври. Четиримата мъже на възраст между 20 и 25 години, нападнали 44-годишен горнооряховчанин пред дома му след предварителен заговор и преследване от столицата до железничарския град. Имали информация, че шофьорът на горнооряховска фирма за резервни части носи в себе си сума от 50 хиляди лева.
Потърпевшият подал сигнал, че срещу него е бил насочен пистолет и четирима маскирани мъже са му отнели сумата от 300 лева, два мобилни телефона, документи, както и други вещи, които се намирали в чантичката му. Криминалистите предприели действия незабавно и на разклона за село Козаревец намерили захвърлена регистрационна табела от трабант, собственост на софиянец. Така тръгнали по следите на извършителите
Единият от нападателите работел за една от фирмите, до които горнооряховчанинът разнасял стока и дал информация за автомобила и навиците на шофьора.
Полицаите арестуват в София и в Перник извършителите. В сряда е открит и газовият пистолет, захвърлен край билборд по пътя София-Варна край Лясковец. Нападателите са задържани за 72 ч. и предстои прокуратурата да поиска от съда постоянното им задържане. За нападението могат да бъдат осъдени от 3 до 10 години затвор.


Катя Мерджанова
19 Октомври 2016 | 17:50
Тагове: Горна Оряховица, грабеж, извършители, залавяне

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook