10-годишни деца в криминалните хроники
Няма промяна в броя на противообществените прояви от малолетни и непълнолетни в областта в сравнение с 2015 година. Кражбата е най-често срещаното престъление, а възрастовата граница на нарушителите е паднала до 10-11 годишни. Това заяви за „Евроком Царевец“ Христина Станчева, секретар на местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.
Въпреки растящия брой примери за разрушена публична собственост по обществените паркове, историческите паметници и жилищните сгради в старата столица, сигнали за вандализъм от малолетни и непълнолетни лица до институциите на старата столица от началото на 2016 почти няма.
Според Христина Станчева възрастовата група на противообществено проявяващите се малолетни и непълнолетни става все по голяма. Има деца, които започват от 10 – 11 годишни с дребни кражби и вандализъм, а често това поведение се превръща и в рецидив.
От Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни във Велико Търново обясниха, че залагат основно на лекции, образователни филми и дискусии за превенция срещу детската престъпност.


Владислава Георгиева
18 Октомври 2016 | 17:51
Тагове: кражби, малолетни, престъпници

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook