Старопрестолна професионална гимназия по икономика празнува 97-и рожден ден.
Старопрестолната професионална гимназия по икономика празнува своя 97-и рожден ден. В продължение на цяла седмица училищната програма е наситена с редица инициативи. Акция за даряване на книги на училищната библиотека, литературни конкурси и литературно четене, работилница за творческо писане, волейболно състезание, състезание по счетоводство са само част от празничните събития.
Общо 305 са учениците в школото тази година. Директорът Виолета Йосифова казва, че идеята на организираните дейности е да им дадат възможност да покажат талантите си и да разкрият творческите си способности.
Празничната програма на училището включва и среща между бивши и настоящи негови възпитаници, както и фотоизложба, озаглавена „Нашата България“. 18-годишният Калин Тодоров е автор на снимките. Започнал да снима преди 5 години, воден от желанието да запазва красивите моменти.
А тъй като тази година му е последна в училище, разкрива, че съучениците и приятелите ще му липсват, както и много други неща от детството.
Празникът продължава и утре с водосвет в църквата „Свети Николай“, където са се водили занятията от създаването на училището през 1919 година, както и рецитал и презентация в музей „Възраждане и учредително събрание“.


Катя Мерджанова
18 Октомври 2016 | 17:07
Тагове: гимназия, икономика, Рожден Ден, ученици

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook