933 дни в Азия
От Севлиево до Велико Търново или пък до Малайзия – пътят винаги може да се превърне в пътешествие. Такава е философията на един авантюрист, дръзнал да осъществява мечтите си. Вижте историята на Станимир Станев, който е прекарал 933 дни в обикаляне на Азия.
Решил, че няма време за губене и не му се отлага. Без нощувки по хотели и уредени туристически маршрути, с жажда за новото и непознатото. Работил временна работа, за да продължи пътуването, често и като доброволец срещу храна и легло. Китай, Япония, Тайланд и Сингапур са само част от страните, в които е бил 38-годишният Станимир.
Пътешественикът разказва, че с течение на времето и всяка следваща държава, му ставало все по-лесно да се ориентира и адаптира на новото място. Научил се да не планира, а пребиваването му в Индия, разделя живота му на преди и след това. Особено се променил начинът, по който гледа на България.
Докосвал се е до различни религии и култури, но самият той вярва в нещо много просто.
Въпреки, че се чувства гражданин на света, Станимир никога не пропуска да се върне в родината си. Сега се е отдал на обиколки из красотите на България, а по-нататък би искал да посети Южна Америка и българската база на Южния полюс.


Катя Мерджанова
13 Октомври 2016 | 16:48
Тагове: пътешествие, Азия, туризъм

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook