Ежедневни упражнения за очите могат значително да подобрят зрението
Ежедневни упражнения и природосъобразни методи за тренировка на очните мускули могат да подобрят зрението ни съществено. Специалисти съветват, че още от ранна училищна възраст децата трябва да се образоват за профилактиката на очите и сензорните възприятия.
80% от информацията за заобикалящият ни свят получаваме чрез очите си. Ние растем и някак напълно естествено се научаваме да виждаме. Докато самото приемане на информацията - гледането, става чрез очите, то обработката, възприемането и осъзнаването и виждането, са функции на мозъка пряко свързани с възпитанието, начина на мислене и чувстване.
Близкото и далечно фокусиране е едно от основните упражнения за подобряване на зрението, което ще отнеме най-много 3 минути на ден. Сложете палеца си на една педя пред очите ви и се фокусирайте върху него. След това се съсредоточете върху нещо друго само, че на около 5 метра пред вас. Местете фокуса си между палеца и отдалечения предмет на всяко вдишване и издишване.
Друго интересно упражнение за насърчаване на зрението е поставянето на дланите пред очите. Сложете двете си ръце пред очите, така че изпъкналата част на дланта да покрие очите, пръстите да са върху челото, а началото на дланите да е върху скулите.Уверете се, че можете да мигате свободно и че не оказвате прекален натиск върху очите. Така ще се освободите от натрупания стрес в очните мускули.


Владислава Георгиева
12 Октомври 2016 | 18:22
Тагове: зрение, упражнения, здраве, профилактика

« Назад




live


Евроком Царевец

Търсене








Изпрати репортаж







Настройване на цифров приемник


Тайната къща



Предавания



Станете наш почитател във Facebook