Двама загинали и трима ранени по пътищата на областта за денонощие
По данни на ОД на МВР – Велико Търново за последното денонощие има 2 загинали и трима ранени по пътищата на територията на областта. 71-годишен пешеходец почина, след като беше блъснат на пешеходна пътека в Горна Оряховица, а 37-годишен мъж от село Джулюница загина след инцидент, причинен при шофиране с несъобразена скорост.
Движението по пътищата в старата столица е сред най-обсъжданите теми, които предизвикват недоволство у граждани и гости на града. Трафикът и несъобразената скорост са сред основните причини за честите пътни произшествия.
Вчера около 16 часа на кръстовище между улиците „Борима“ и „Васил Левски“ в Горна Оряховица, 71-годишен гражданин беше блъснат на пешеходна пътека от 30-годишен мъж от същия град. По-късно той е починал във великотърновската болница. Около 2 часа сутринта днес, друг инцидент на пътя между село Козаревец и Горна Оряховица причини смъртта на 36-годишен млад мъж от село Джулюница. Причина за катастрофата е несъобразена скорост.
В събота около 13 часа по обяд 60-годишна жена е пострадала при катастрофа между селата Правда и Янтра. Същият ден в село Ресен при проверка е заловен шофьор с 1, 29 промила алкохолно съдържание в кръвта. Срещу него е започнало бързо производство.
През денонощието полицейските патрули в област В. Търново са проверили общо 237 граждани, от които 92 за употреба на алкохол и 170 автомобила, от тях 17 товарни. Репатрирани са 8 автомобила. Съставени са 22 акта и са наложени 40 глоби с фиш. Заснети са 19 клипа с мобилни системи за контрол на скоростта.


Владислава Георгиева
10 Октомври 2016 | 18:09
Тагове: катастрофи, пострадали, статистика, Велико Търново

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook