Срокът за раздаване на хранителни помощи е удължен до 7 октомври
БЧК Велико Търново удължи срока за раздаването на хранителните пакети от Оперативната програма за храните. Началото на кампанията беше на 1-ви септември и трябваше да приключи на 30-ти, но срокът беше удължен с още седмица. Хората, които имат право на такова подпомагане са лицата, взели енергийна помощ за периода 2014-2015 година.
За област Велико Търново са раздадени 88 %, а за град Велико Търново – 75 % от хранителните помощи. Срокът е удължен, защото хората в града са по-трудно откриваеми, в сравнение с по-малките населени места. Пакетите са с относителни тегло 14,5 кг на човек и включват продукти от първа необходимост като ориз, боб, консерви.
Списъците на хората, които имат право на хранителни помощи са предоставени от агенция "Социално подпомагане" и могат да се видят на пункта в РЗИ Велико Търново.
Помощите са отпуснати от Оперативната програма за храни към Европейския фонд за подпомагане на най-нуждаещите се хора. Програмата се изпълнява от Агенцията за социално подпомагане, а изпълнител по раздаване на храните е БЧК.


Владислава Георгиева
6 Октомври 2016 | 16:55
Тагове: хранителни помощи, раздаване, срок, агенция "Социално подпомагане"

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook