Всички имитации на храни - на отделни рафтове?
Всички имитиращи продукти да бъдат разделени от истинските храни и да се продават на специално обособени рафтове иска асоциация „Активни потребители“ в отворено писмо до всички търговски вериги у нас. Според тяхно изявление големите търговски обекти влияят чрез устройството на щандовете и подредбата на храните на избора на потребителите.
Комисията за защита на потребителите също изрази съгласието си за поисканите в отвореното писмо на асоциация „Активни потребители“ промени. Според тях те трябва да бъдат приложени в най-кратки срокове, защото приписването на неверни качества на един продукт, който няма такива, според нормативната база е нелоялна конкуренция.
От догодина би трябвало и оцетните имитации да бъдат продавани в специална секция. Решението и за алкохолните продукти вече е взето и е въпрос на време да бъде приета нова наредба и към Закона за виното и спиртните напитки, казаха също от гилдията.
Идеята на отвореното писмо на асоциацията „Активни потребители“ е всички търговски вериги и магазини в страната да вземат позицията на потребителите в борбата с фалшивите хранителни продукти.


Владислава Георгиева
4 Октомври 2016 | 16:17
Тагове: имитации, храни, активни потребители

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook