Нова възможност за предоставяне на социални услуги с европари предизвика голям интерес в областта
Голям интерес предизвика информационният ден за новата процедура „Активно включване“ по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ във Велико Търново. От Министерството на труда и социалната политика го обясниха с възможността бенефициентите на програмата да предлагат услугите личен асистент и домашен помощник.
Работна група от главна дирекция „Европейски фондове, международни програми и проекти“ към Министерство на труда и социалната политика представи днес във Велико Търново условията за кандидатстване и подбор на проекти по процедура „Активно включване“.
Около 50 души от областта задаваха въпроси и се включиха активно в информационния ден. Най-разисквани бяха възможностите за включване на проекти от общественополезния сектор без стопанска дейност и от сферата на социалните услуги.
От управляващият орган на програмата обясниха, че новите схеми за развитие на човешките ресурси са важни главно за хората с увреждания, защото могат да са полезни на себе си и обществото и да имат динамичен и разнообразен начин на живот.


Владислава Георгиева
19 Септември 2016 | 18:03
Тагове: информационен ден, услуги, проекти, работа

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook