Над половината учебни заведения в областта са с пропуски в сигурността преди 15-ти септември
Повече от половината учебни заведения в област Велико Търново имат пропуски по отношение на сигурността, заявиха в навечерието на 15-ти септември от ОД на МВР във Велико Търново.
Във връзка с началото на учебната година и сигурността на учениците в Дирекцията на МВР са създадени ред мероприятия. Основните слабости, които са констатирани след проверките на МВР са нарушена оградна система и окаяно осветление в дворовете на учебните заведения. Няма монтирани пътни знаци „Внимание, деца“, а пешеходните пътеки на повечето места са изтрити.
След констатираните пропуски на съответните учебни заведения са изпратени сигнални писма за отстраняването на нередностите. След изтичане на срока по постановленията, учебните заведения- нарушители ще бъдат проверени повторно.
Старши инспектор Благомира Дочева от сектор „Пътна полиция“ припомни, че за летния период:15 юни – 14 септември, има регистрирани 380 ПТП на територията на областта. Загинали са 7 лица, ранени са 83 – 14, от които деца. Най-рискова група са децата от 10 до 18 годишна възраст – 4 непълнолетни са блъснати на пешеходна пътека.


Владислава Георгиева
14 Септември 2016 | 18:12
Тагове: ученици, 15 септември, сигурност, училища

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook