Британци с дарение за Неонатологичното отделение във В. Търново
С нова реанимационна масичка и билирубинометър се сдоби Неонатологичното отделение на Областната болница във Велико Търново. Апаратурата е дарение от 2 семейства от Великобритания, избрали за свой дом селата Дичин и Ресен.
До момента в отделението е имало само една стара реанимационна масичка. Дарената от Памела и Тони Пенкийман, и Шмит, Клеър и Франк Кулен e втора употреба, но в отлично състояние и ще улесни работата с най-малките пациенти, обясни доктор Кина Николова.
Билирубинометърът сулжи за безкръвно изследване на общия билирубин, след което лекарите решават дали да вземат и кръв за поставяне на точна диагноза. Памела и Тони живеят в България от 7 години и се занимават с благотворителност у нас от 4. Казват, че искат да помагат на деца и възрастни хора, особено в местата с голяма безработица.
Англичаните с широки сърца имат магазин в Ресен и организират благотворителни събития. Клеър и съпругът й пък са избрали село Дичин за свой дом. Те са подкрепили идеята на своите сънародници за дарението към Неонатологията.
Клеър разказа още, че е работила в сферата на здравеопазването в своята родина с хора с ментални проблеми, деца с аутизъм и хора със зависимости.


Катя Мерджанова
13 Септември 2016 | 17:15
Тагове: неонатология, дарение, апаратура, британци

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook