Пореден проблемен парк във Велико Търново
Пореден парк във Велико Търново, обновяван с европейски средства, започва да се руши. Граждани сигнализираха, че повече от седмица в най-многолюдния квартал на града около чешмичката в парка е разкопано, а дупката се превръща в малко езерце, заради проблем с канализацията.
Живущите в квартал „Бузлуджа“ разказват, че откакто паркът е реновиран, чешмичката няколко пъти е ставала обект на вандализъм. Нея намираме в добро състояние, но някои от кошчетата за боклук вече са изпочупени. В непосредствена близост до нея – извадени павета и двайсет и няколко сантиметрова дупка.
Повече от 470 хиляди лева са вложени в реновирането на парка, което приключи в края на миналата година. Марияна Алексиева е една от майките, които се разхождат с децата си по неговите алеи.
От Община Велико Търново разясниха, че разкопаването е направено от фирмата, която работи по отстраняването на проблема. Заради изхвърляни фасове и бъркалки каналът се запушил. Очаква се през следващата седмица пространството около чешмичката да бъде отново в стария си вид.


Катя Мерджанова
9 Септември 2016 | 18:04
Тагове: парк, чешма, ремонт, вандали

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook