Театърът във Велико Търново се нуждае от ремонт
Дълговете за над 85 хиляди към фирми на МДТ „Константин Кисимов“ в старата столица са изчистени, с изключение на такса смет за 2015 година към Община ВТ. Проектът за обновление на театъра е забавен, а бележитата сграда не е ремонтирана от строежа си, заяви директорът Васил Вълчев.
Дългоочакваният конкурс за директор на МДТ „К. Кисимов“ в старата столица, който беше обявен през април се проведе на 22 август. Директорът Васил Вълчев обясни основните приоритети за развитието му през следващите 4 години.
Основна цел на следващият сезон на МДТ „К. Кисимов“ ще е разширяване на териториалният и маркетингов обхват с цел повече зрителска аудитория и продажби. Друга важна целенасочена политика за следващите 4 години в театъра ще бъде сътрудничеството с двете висши училища – Национална музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“, както и с НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“.
Управителят на продажби и маркетинг към МДТ Алфедин Раифов съобщи, че приходът на театъра от началото на 2016 година до днешна дата е повече от 91 хиляди лева, а изиграните спектакли са 95. Той изтъкна, че такъв резултат не е достиган след 1990 година до днес.


Владислава Георгиева
9 Септември 2016 | 17:44
Тагове: театър, Велико Търново, ремонт, дългове, представления

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook