Нови класни стаи очакват 145-те първокласници в СУ „Емилиян Станев“
В навечерието на 15 септември старопрестолното СУ „Емилиян Станев“приключва усилената подготовка за 145-те първокласници, които ще прекрачат прага на школото тази учебна година. Родители и близки на децата също помагат децата да се чувстват „като у дома“ по време на първите уроци.
Противно на общата тенденция учениците в България да са все по-малко, във великотърновското СУ „Емилиян Станев“ с всяка година паралелките се увеличават. През учебната 2016-2017 година първолаците ще бъдат 145, разпределени в 6 класа.
Бюджетът за ремонтни дейности, отделен от общите училищни средства тази година е близо 50 хил. лева. На първата родителска среща за първокласници в началото на месец юни обаче, майки, татковци, а дори и дядовци на децата изразяват инициатива да помогнат в подготовката на средата, в която малчуганите ще прекарват по-голямата част от времето си.
Г-жа Котларска загатна, че колективът на училището е подготвил изненада за тържественото посрещане на децата на 15 септември. Тя покани всички родители и близки на първокласниците да бъдат гости на СУ „Емилиян Станев“ на 15 септември от 10 часа.


Владислава Георгиева
8 Септември 2016 | 17:45
Тагове: 15-ти септември, първокласници, училище, подготовка

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook