Заедно с есенно-зимният сезон идва и заседналият начин на живот
С първите септемврийски дни идват края на летните отпуски, заседналият начин на живот и дъждовните настроения. Най-успешният метод да се справим с мрачните дни и липсата на движение обаче винаги са били спортът и танците. Вижте съветите на специалисти – как да поддържаме лятната форма и настроение през есенно-зимния сезон.
В колата, на път, пред компютъра по време на 8-часов работен ден или докато похапва– всеки от нас прекарва средно над 7 часа на ден в седнало положение. Столът обаче в много случаи може да се окаже основна причина за гръбначни изкривявания, диабет и лоша стойка.
Проучвания показват, че през последните 50 години, професиите, които предразполагат към заседнал начин на живот са се увеличили с 80 %. Противно на очакванията обаче физическата активност в края на работния ден може да се окаже безполезна срещу ефекта от дългото стоене в седнало положение.
Според Валентина спортуващите трябва да бъдат постоянни в нагласата си и в инициативата за физическа активност. Педагожката съветва родителите да възпитават децата си в природосъобразен и активен начин на живот.


Владислава Георгиева
7 Септември 2016 | 17:50
Тагове: заседнал начин на живот, движение, спорт, танци

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook