Подновяват маркировката около училищата във Велико Търново до началото на учебната година
Опресняване на хоризонталната пътна маркировка в старата столица ще има, но на този етап ще бъде само в зоните около училищата заради наближаващото начало на учебната година. Това съобщиха от Община Велико Търново. В останалите части на града тя ще бъде измита.
Добре познат проблем на всички граждани на старопрестолния град са изтърканите пешеходни пътеки, които на места почти не се виждат.
Маркировката на практика не се изтрива, асе натрупват замърсявания върху нея, затова става невидима, твърдят от Общината. По думите на експертите целостта на пътеките не е нарушена. Лошото качество на асфалта, върху който се полага маркировката пък спомагат за бързото й изчезване.
В сърцето на Велико Търново, където потокът от автомобили и пешеходци е най-силен, се оказва, че няма да има подновяване на пешеходните пътеки в скоро време. Не се знае и кога ще бъде възможно то, тъй като предстои преасфалтиране на главните улици.
С полагането на нова хоризонтална пътна маркировка пък за първи път ще се ангажира „Организация на движението, паркинги и гаражи” ЕООД. До момента изпълнител на обществената поръчка бяха “Пътни строежи – Велико Търново”.


Катя Мерджанова
2 Септември 2016 | 16:38
Тагове: маркировка, улици, изтрита, пътища

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook