През 2016 област Велико Търново се прощава със 130 зрелостника, които заминават да учат в чужбина
130 зрелостника от област Велико Търново заминават да следват висше образование в чужбина. Близо 70 първокурсника са приети да учат в университети във Великобритания, от които най-много са възпитаниците на ЕГ „Проф. Д-р Асен Златаров“, ПМГ „Васил Друмев“ и АК „Аркус“.
Учебната година на Острова започва между 15 септември и 7 октомври, затова и през последната седмица на август обикновено заминават всички зрелостници, които се избрали да учат в Кралството. Най-желаните и търсени специалности от българки студенти са бизнес, право, архитектура, психология и компютърни науки. През 2016 година на областно ниво се отчита повишен интерес от страна на младежите в областта на специалностите, свързани с изкуство и технологии.
Мирела Михова е възпитаник на Националната Априловска гимназия в Габрово, а в момента е студент в първи курс в университета в Гринуич, Великобритания, където учи право. Остават и още 2 години, докато завърши бакалавърската си степен, след която мисли да специализира в търсовскоправния отрасъл.
Според специалистите при подготовка за образование в чужбина, няма новости, въпреки новините на политическата международна сцена. Цвета Антова споделя, че повод за притеснение за децата и родителите по повод Брекзит няма.


Владислава Георгиева
31 Август 2016 | 16:52
Тагове: студенти, Англия, висше образование

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook