Във време на омраза, деца във Велико Търново се учат на толерантност и разбирателство
Осем студента от шест държави завършват днес доброволческия си проект в ЦДГ „Райна Княгиня“ във Велико Търново. Целта на проекта да се помогне да децата да научат какво е толерантност и защо различните култури са толкова интересни.
Силвио учи право в Университет в Палермо. 25-годишният италианец е гост на старата столица, както и на България за първи път, за да доброволства за 6 седмици във великотърновската ЦДГ „Райна Княгиня“. Целта на проекта е да запознае децата в ранната им възраст с хора от различни култури и националности.
Силвио казва, че мисията на неговите седмици доброволчество в България е да помогне да децата да разберат, че във времената на политическа омраза, религиозна несвобода и афиширани различия всички хора си приличаме, въпреки че говорим различни езици. Днес, в деня за раздяла, той разказа на децата приказката за „Седемте козлета“, чиято поука е:
Осама е на 21 и идва от Египет. Студент е по Електроника в Кайро и работи заедно със Силвио по проекта в детска градина „Райна Княгиня“ във Велико Търново. Днес е последният ден на стажантите с децата, разделят се с усмивка и няколко нови знания, като това, че всички си приличаме по усмивката – без значение къде сме родени и какъв език говорим.


Владислава Георгиева
30 Август 2016 | 16:38
Тагове: студенти, проект, доброволци, толерантност

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook