Липсваща хоризонтална пътна маркировка тормози гости и граждани на Велико Търново
В навечерието на новата учебна година и в края на летния сезон липсваща хоризонтална пътна маркировка по улиците на Велико Търново отново притеснява гражданите на града. Зрители на ТВ ЕК Царевец сигнализираха за много изтрити пешеходни пътеки, които са повод за инциденти и ПТП-та.
Изтритата или неположена хоризонтална пътна маркировка на много от пътищата в старата столица води до множество инциденти и неудобства за шофьори и пешеходци.
Пред някои от училищата и детските гради във Велико Търново пешеходните пътеки се забелязват трудно. Дали заради непочистването им, или заради нередовно освежаване, в навечерието на учебната година пресичането в тези участъци е трудно. На някои места, освен хоризонталната пътна маркировка липсват и знаци, а пред СОУ „Г. С. Раковски“ светофарът не работи.
Най-чести жертви на трудностите по великотърновските пътища стават шофьорите-гости на града, които не познават особеностите по пътищата на старата столица. За тях единствените начини да не нарушат правилника за движение по пътищата с изтрита маркировка, липсващи знаци и неработещи светофари по някои от улиците на Велико Търново са бдителността и бързите рефлекси.


Владислава Георгиева
24 Август 2016 | 17:23
Тагове: пътно платно, маркировка, ученици, улици

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook