Лятна академия по живопис в Килифарево
45 деца от град Килифарево участват в 3-дневна лятна акварелна академия по живопис. Ежегодния пленер тази година е посветен на 200 годишнината от просветното дело в града.
По традиция в дните около Голяма Богородица Килифарево празнува своя празник. Тази година малкото градче чества 200 години начало на просветноте дело, 145 години светско училище и 120 години районна прогимназия в Килифарево. По повод тези годишнини „Килифарево празнува - 2016“ беше открит с „Детска академия за изкуства“.
Иван Додов е художник на свободна практика, който от години прекарва летата си в китното градче Килифарево. Сред новите му приятели са и 45-те деца, които участват в VI семестър на „Детската академия за изкуства – Килифарево 2016“. Пленерът тази година е потопен в автентичната атмосфера на историческия музея в балканското градче.
Всички малчугани - от 6-годишните до каките и батковците на 15,са снабдени с четки, боички и нужното бяло творческо платно, за да изобразят своето възприятие за поставената тема. В сряда тридневната академия по изкуствата ще приключи с тържество, изложба на нарисуваните творби и състезание за родителите на участниците за най-добра гозба.


Владислава Георгиева
23 Август 2016 | 17:38
Тагове: град Килифарево, празник, лятна академия, живопис

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook