Неуредици по улиците тормозят гражданите на старата столица от години
Липсващи или в безобразно състояние тротоари, изтрита маркировка, неподновявано озеленяване, неправилно паркиране и малко паркоместа мъчат от години живущите по улиците, водещи към кварталите „Варуша“ и „Картала“ във Велико Търново. Жителите на старата столица, засегнати от проблема, неведнъж са организирали подписки и оплаквания за Състоянието на улица „Мургаш“, която единствена свързва за пешеходци улиците „Алеко Константинов“, „Панорама“ и „Черни връх“, както и пропадналите и на места липсващи тротоари на ул. „Зеленка“ от години създават неудобства за живущите в района на кв. „Картала“. Освен инфраструктурните амортизации е видима и липсата на голяма част от пътната маркировка, което допълнително затруднява движението в района.
В района ежедневно се движат майки с детски колички, възрастни хора и деца, а транспортната артерия е една от основните, която свързва жителите на кв. „Картала“ с централната част на Велико Търново.
С искане да бъдат възстановени стълбищата на улица „Мургаш“, тротоарите на улица „Зеленка“ и да бъде подновено озеленяването в района, 100 граждани на старата столица внесоха подписка в Община Велико Търново в началото на седмицата.


Владислава Георгиева
15 Юли 2016 | 18:41
Тагове: тротоари, състояние, инфраструктура, подписка, ремонт

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook