100 участници от 10 държави идват на 39-тия Международен летен семинар по български език и култура
От 18 юли до 7 август ще се проведе 39-тия Международен летен семинар по български език и култура, а домакин по традиция е Великотърновският университет. Тази година се очаква да пристигнат близо 100 души от 33 държави от 3 континента
Част от тържественото откриване на семинара ще бъде изложба на живопис и скултура на художниците Емил Ненков и Снежана Милошева, а Берковската духова музика ще допринесе за позитивното настроение на всички участници. И тази година най-многобройни са групите от Германия и Русия с по десет представители.
Най-младите участници са на 19-годишна възраст от Беларус, Украйна и Юнг Хъ от Южна Корея. А най-възрастните са от Словения и Англия съответно на 66 и 65 години, като Уолтър Елиът от Острова ще се присъедини към тазгодишния семинар и това ще бъде осмото му поредно участие.
Освен това ще се проведат и семинари по съвременно българско кино и българска литература и изкуство. А за най-начинаещите са предвидени и лекции по история и култура на България на английски език. По традиция ще има и тематични вечери, както и изучаване на български народни песни и танци.


Катя Мерджанова
14 Юли 2016 | 18:02
Тагове: летен семинар, български език, култура, държави, участници

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook